Doprava ZDARMA při objednávce nad 2000 Kč

Zlepšete svůj spánek s oranžovými žárovkami

Zlepšete svůj spánek s oranžovými žárovkami: Vyhněte se modrému světlu ve večerních hodinách

baner_oranzove_svetlo ve střední velikosti

Dnešní svět je naplněn obrazovkami a světly, která vyzařují modré světlo – od smartphonů přes počítače až po běžné žárovky. Přestože je modré světlo přes den prospěšné, protože pomáhá udržovat bdělost a zvyšuje pozornost, večer může být jeho přítomnost problémem, zejména pokud se snažíme nastavit správný cirkadiánní rytmus.

Proč je modré světlo problémem před spaním?

Modré světlo, které vyzařují běžné LED žárovky a elektronická zařízení, narušuje produkci melatoninu, hormonu odpovědného za pocit ospalosti. Tento hormon je klíčový pro kvalitní a nerušený spánek. Vystavení se modrému světlu ve večerních hodinách může vést k problémům s usínáním, nekvalitnímu spánku a pocitu únavy po probuzení.

Jak naše oranžové žárovky pomáhají?

Na rozdíl od běžných světelných zdrojů, oranžové žárovky neobsahují modrou spektrální složku. To znamená, že při jejich použití není produkce melatoninu narušena a tělo může přirozeně přejít do odpočinkového režimu. Když používáte oranžové žárovky večer, dáváte tělu signál, že je čas se uklidnit a připravit na spánek.

Výhody oranžových žárovek:

  • Nepoškozují přirozený cyklus spánku.
  • Umožňují tělu přirozenou produkci melatoninu.
  • Vytvářejí příjemné, teplé osvětlení, ideální pro večerní relaxaci.
  • Snižují riziko nespavosti spojené s expozicí modrému světlu.

prospekty_bryle-4_min

Jak zapojit naše oranžové žárovky do vašeho domova?

Naše oranžové žárovky, které najdete zde, jsou ideální pro osvětlení ložnic, obývacích pokojů nebo jakýchkoli prostor, kde trávíte čas před spaním. Doporučujeme jejich použití zejména večer, kdy chcete minimalizovat expozici modrému světlu.

Tipy na využití oranžových žárovek:

  • Ložnice: Používejte oranžové žárovky jako noční osvětlení. Můžete je zapojit do lampiček na nočních stolcích nebo jako stropní světla.
  • Obývací pokoj: Před spaním vyměňte běžné osvětlení za oranžové, abyste vytvořili klidnou atmosféru.
  • Koupelna: Pokud používáte koupelnu před spaním, oranžové osvětlení je skvělým způsobem, jak se vyhnout náhlé expozici modrému světlu před tím, než jdete do postele.

Závěr

Oranžové žárovky jsou jednoduchým, ale účinným řešením pro ty, kdo hledají způsob, jak zlepšit kvalitu svého spánku a zároveň udržet zdravý cirkadiánní rytmus. S jejich pomocí můžete vytvořit prostředí, které podporuje odpočinek, snižuje stres a přispívá k celkové pohodě. Vyzkoušejte naše produkty zde a zažijte rozdíl na vlastní kůži.

Zpět do obchodu